forex trading logo '

Oferta educationala liceu arta
Scris de Administrator   

 

Oferta educațională

 

Învățământ de masă

· Primar

· Gimnazial

 

Învățământ vocațional

· Primar

· Gimnazial

· Liceal

 

Muzică

Arte plastice

Cadre didactice foarte bine pregătite cu experiență și cu rezultate de excepție

 

În această instituție de învățământ se urmărește realizarea unui proces instructiv-educativ complex, care să asigure elevilor atât cunoștințe de cultură generală, cât și o pregătire performantă de specialitate.

 

10 motive pentru a îndruma copilul înspre Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău

A cânta și a desena înseamnă a urma tradiţiile. Arta era învăţată de către aristocraţi. A face artă înseamnă a străluci, a avea maniere selecte.

Orele de muzică și desen educă voinţa şi disciplina. Orele de muzică şi arte plastice au loc sistematic, la fel ca antrenementele sportive, dar, spre deosebire de sportivi, copiii-muzicieni și plasticieni nu se traumează. Arta creează caracterul, fără riscul de a fi accidentat.

Practicând muzică se dezvoltă capacităţile matematice. El memorizează notele muzicale şi ştie că o greşeală poate schimba total esenţa piesei, la fel ca şi în orice teoremă matematică.

Arta și limba sunt surori gemene. Ele s-au născut una lângă alta. La început a apărut arta, apoi discursul verbal. Chiar şi acum ele trăiesc în vecinătate în creierul nostru. Copiii care fac arte vorbesc mai bine, memorizează mai repede cuvintele unei limbi străine şi învaţă mai repede gramatica.

Arta este structurală și ierarhică. Psihologii au dovedit faptul acei copii care fac învăţământ artistic au o gândire mai structurală în comparaţie cu alţi copii de vârsta lor. Muzica are legătură cu Informatica. Nu întâmplător compania Microsoft angajează lucrători cu studii muzicale.

Cunoştinţele artistice dezvoltă abilitățile de comunicare. Într-un an de studii elevul va face cunoștință cu amiabilul și curtenitorul Mozart, dinamicul și atleticul Prokofiev, cu înțeleptul și filozoficul Bach și cu alte personalități muzicale. Cântând la un instrument, copilul va trebui să se transforme în aceste personalități, ca să poată transmite spectatorilor caracterul, maniera simțurilor, vocea și gesturile acestora.

Elevii din cadrul învățământului artistic sunt blânzi şi totodată curajoşi. Potrivit psihologilor, elevii care practică învăţământul artistic sunt mai sentimentali şi au un spirit statornic bine dezvoltat.

Lecțiile de muzică și arte plastice te învaţă fii gata la prima cerere. . Poziția artistului pe scena îl învață să aibă o pregătire maximă la prima solicitare. Un copil cu o astfel de experienţă nu va pica niciun examen serios, un interviu de angajare sau prezentarea unui raport important. Lecțiile de muzică și arte plastice din copilărie îţi dezvoltă un artistism maxim pentru toată viaţa.

Orele de muzică și arte plastice educă nişte „Cezari” mici, care pot face mai multe lucruri odată. Copilul muzician sau plastician va reuşi alerge prin viaţă pe mai multe benzi odată şi în toate va fi primul.

Muzica și desenul cea mai bună cale spre succes. Faceţi cunoştinţă cu diferite personalităţi de succes, din diferite regiuni şi întrebaţi-i dacă au făcut muzică sau desen. Iată avem 10 motive care ne pot cultiva dragostea faţă de artă.

 


@ 2013, Liceul de Arta "Ioan Sima" Zalau, site realizat si administrat de profesor vioara Lazar Mihaiela